HYPOXI терапия при затлъстяване, обездвижване и анорексия

HYPOXI терапия при затлъстяване, обездвижване и анорексия

 

Основната цел на Hypoxi терапията е редуцирането на излишните мазнини в човешкия организъм и борбата с наднорменото тегло и затлъстяването като цяло. Представлява съчетание от ефекта на физическо натоварване в аеробен режим на работа, под влиянието на физикалните фактори - вакуум и налягане, в комбинация с режим на правилно хранене.

Уникалното при Хипокси терапията е, че комбинирани по този начин, ни дават възможност да постигнем ефект и в други области, борейки с проблемите на излишното тегло в човешкото тяло.

 

Разнообразието от уреди, които предлага Hypoxi център Пловдив, позволява те да се използват и в случаи, когато основната ни цел не е редуциране на мазнини. Терапията би могла да се прилага при заболявания на костно-ставния апарат, при начална фаза на артрозни изменения в ставите на долните крайници, както и като физиотерапевтично средство в комбинация с кинезитерапия при травми и фрактури. Хипокси се прилага и като превенция в случай на разширени вени и задържане на течности и лимфа долната част на тялото. Освен това терапията води до намаляване на ефекта от стреса в ежедневието, защото физическото натоварване повишава настроението и тонуса на организма.

Hypoxi терапията може да се използва и като средство за нормализиране на начина на хранене, обмяната на веществата и метаболизма при наличие на анорексия или булимия, тъй-като основно изискване за правилното протичане на терапевтичния курс е спазване на хранителен режим, който определено не е свързан с гладуване. Напротив при него основно правило е редовно и пълноценно хранене. При болни от анорексия и булимия, основният проблем се състои в това че те изпитват страх от напълняване, а пациентите с анорексия чувстват отвращение към храна.

Чисто психологически, Hypoxi терапията би могла да повлияе благоприятно хранителния режим на такива пациенти. Тя ще им позволи да се хранят системно и правилно, без да се страхуват от напълняване, при хранене с прием на повече калории, като подлагайки се на терапията те няма да напълнеят рязко, а ще нормализират телесното си тегло и ще се върнат постепенно към нормален начин на хранене. По този начин без никакъв проблем терапията позволява да се работи с разнообразен контингент, което я прави не само естетическа, но и оздравителна.